Plaats: Rottum

Buurt:

Beschikbaar: Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Werkzaam als: als gastouder

Ik ben Nynke Dam. Ik ben 41 jaar en ik woon in Rottum. Ik ben een alleenstaande moeder van een meisje van 7. Mijn dochter en ik zijn allebei gek op ijshockey en tennis. Wij wonen in Rottum in een 2 onder 1 kap woning, met een afgesloten tuin. Ons huis voldoet aan de veiligheidseisen van de GGD. In de buurt is een speeltuin, zwemvijver en sportveld. Ik heb 3 stages gelopen in het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Hierbij heb ik altijd zelfstandig voor de klas gestaan. In 2013 heb ik een diploma Helpende Zorg en Welzijn, specialisatie gastouder behaald. Tevens ben ik in het bezit van het diploma Eerste Hulp bij Ongelukken voor Kinderen. 

Als klein meisje wist ik al dat ik later met kinderen wilde gaan werken. Ik vind het heerlijk om te zien dat ieder kind anders is. Echt, oprecht, open, onschuldig, ondernemend en nog geen zorg in de wereld. Lekker samen muziek maken, dansen, lezen, gek doen, spelen en er op uit gaan. Ik geniet van ieder moment! Uiteraard zijn ook de rustmomenten erg belangrijk. Ik ben op dit moment bezig met verdieping in kinderyoga en kindermeditaties. Kinderen moeten al zo veel en zelf weten ze vaak niet hun uit-knop te vinden. Ik probeer ze hiermee een beetje te helpen. We gaan met respect met elkaar om. Iedereen is gelijk en evenveel waard. Niemand is beter of belangrijker. En we moeten ons allemaal aan dezelfde regels houden. Ik vind het belangrijk dat ieder kind op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo mag ontwikkelen. Ik hoop daar via mijn opvang een bijdrage aan te kunnen leveren.

Tijdens de opvang zijn we voornamelijk in de ruime woonkamer. Hier zijn verschillende speelhoekjes (zoals een keukenhoek, een poppenhoek) en er is een dressoir speciaal voor de kinderen, gevuld met allemaal speelgoed. Aan de grote eetkamertafel kunnen de kinderen kleuren, kleien en knutselen. In de woonkamer staat ook een piano en er is een gitaar. Deze worden gebruikt voor de muzikale ontwikkeling, begeleiding van liedjes of dansjes, maar vooral door de kinderen zelf, die de meest prachtige composities maken. Als het weer het toelaat, proberen we iedere dag even buiten te spelen in de ruime, afgesloten tuin. In de tuin staat een grote trampoline, een zand-/watertafel, een schommel en een glijbaan. Verder zijn er fietsjes en steppen, een goal en ballen, klossen, stoepkrijt, skippyballen, rackets, netten enzovoort. Boven zijn twee slaapkamers waar de kinderen die overdag nog slapen gebruik van kunnen maken. Er zijn 2 campingbedden, een ledikant en 2 eenpersoonsbedden.

De kinderen die ik nu in de opvang heb zijn tussen de 1 en 8 jaar. De meesten komen hier al vanaf dat ze 4 maanden oud waren. Het is een heel leuk ploegje bij elkaar. Ze zijn toevallig goed verdeeld in leeftijd, dus er is eigenlijk altijd wel een leeftijdsgenootje. Ze kennen elkaar al zo lang dat het echt als 1 grote familie voelt!

Er zijn weer wat plekjes vrij gekomen nu er weer een ploegje naar school gaat. Dus, zoeken jullie nog opvang en spreekt dit je aan? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact op!

Groetjes,

Nynke en Caitlyn.


Wil jij vrijblijvend een kijkje nemen bij deze gastouder?

Neem contact met ons op

Terug naar het overzicht van Rottum

Gastouder zoeken

Ben je op zoek naar een gastouder of nanny? Onze gastouders bij jou in de buurt stellen zich graag aan je voor!

Gastouder of nanny zoeken

Snel naar

W-care op social media

Gastouderbureau W-care op Facebook Gastouderbureau W-care op Twitter

 
 

Waarom Gastouderbureau W-care

Groot aanbod gastouders

Gastouderbureau W-care heeft in heel Friesland een groot aanbod uitstekend gekwalificeerde gastouders.

Heldere communicatie

Wij houden van korte lijnen en communiceren daardoor snel en effectief met onze klanten en gastouders.

Eerlijke prijs

Onze tarieven zijn zo vastgesteld dat de gastouder een eerlijke prijs krijgt en de vraagouder niets te veel betaald.

Goed verzekerd

Alle gastouders en kinderen zijn tijdens de opvang prima verzekerd via onze aansprakelijkheidspolis.

Vrije uren afname

Wij hanteren geen vaste uren afname, dit betekent optimale vrijheid voor het inschakelen van een gastouder.

Spreekuren

Wekelijks bieden wij zowel gastouders als vraagouders de mogelijkheid in gesprek te gaan met onze pedagoog.

Contact informatie

Ben je op zoek naar een gastouder, wil je gastouder worden of ben je benieuwd wat W-care voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op, we staan je graag te woord!

*Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag.

W-care op social media

Gastouderbureau W-care op Facebook Gastouderbureau W-care op Twitter

KNGO Keurmerk

KNGO Keurmerk gastouderopvang